Den kolde vinter egner sig godt til modelbyggeri, og her går det hastigt derudaf. For tiden ligger Danmark i 1954 desværre i dybfryseren og i stedet er det krigsspillet Flames of War, der presser sig på.

Flames of War spilles med figurer i skala 1:100, dvs. lidt mindre end H0, 1:87. Men mange H0-byggesæt, især de lidt ældre, er jo lavet i en mindre målestok for ikke at fylde for meget i modeltogsfolkets lejligheder. Det gør, at en lang række bygnninger egner sig fint til et spillebord til Flames of War.

Ovenfor er det et tysk middelalderligt porttårn fra Kibri, som jeg har patineret og sat på en base, så den kan blive centrum for fremtidige slag på spisebordet. Du kan læse mere om den i artiklen på OScaleModel.com, min modelblog på engelsk.

Den første bygning, der skal udfylde pladsen inden for bumurene er et rådhus. Forbilledet er bygget i 1540 og den lille bygning passer fint til Flames of War figurerne. Læs mere om rådhus i dens artikel på OScaleModel.com.

Samtidig med at jeg forbereder tropper og kampvogne til slag fra Anden Verdenskrig på spisebordet bygger jeg lystigt videre på de mange gode sæt. Det er en fornøjelse ikke hele tiden at skulle passe alting ind i en dansk ramme, men blot nyde at bygge og patinere de mange fine byggesæt på markedet.

Her er der måske nogen, der vil spørge om det ikke er usmageligt at genopføre træfninger fra den modbydelige verdenskrig derhjemme. Det får mig til at tænke på den britiske forfatter H.G. Wells’ bog Little Wars fra 1913, hvori han beskriver et krigsspil med tinsoldater og små kanoner.

I bogens sidste kapitel bemærker han:

And if I might for a moment trumpet!

How much better is this amiable miniature than the Real Thing! Here is a homeopathic remedy for the imaginative strategist. Here is the premeditation, the thrill, the strain of accumulating victory or disaster–and no smashed nor sanguinary bodies, no shattered fine buildings nor devastated country sides, no petty cruelties, none of that awful universal boredom and embitterment, that tiresome delay or stoppage or embarrassment of every gracious, bold, sweet, and charming thing, that we who are old enough to remember a real modern war know to be the reality of belligerence.

Hvis du vil følge med på min engelske modelblog, kan du via dette link altid se en oversigt over bygninger, mennesker og krigsmateriel i skala 1:100: http://oscalemodel.com/category/scales/1100

Lignende indlæg:

  1. Storbydiorama – de første bygninger
  2. Fabrikstårne
  3. Hjørnehus fra Kibri